Karrykrydret hvidkål med oksekød og hvidløgsflutes

Det er jo højsæson for hvidkål lige nu, og hvilken bedre anledning finder man til at lave retten Karrykrydret hvidkål med oksekød? Det er en meget nem, billig, forholdsvis sund og lækker ret – hvis man kan lide hvidkål. Det gode ved denne ret er at hvidkålssmagen ikke er helt så gennemtrængende, i forhold til andre hvidkålsretter, da den er krydret med masser af karry og hvidløg.

Ingredienser (4 pers.):

  • Ca. ½ hvidkålshoved
  • 500 g hakket oksekød
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk olie
  • 2 dl oksebouillon
  • Salt og peber
  • 2 spsk hakket persille

Fremgangsmåde:

  • Snit hvidkålen i grove, spiseklare stykker.
  • Svits kød, hvidløg og karry i olien i en stor bred gryde.
  • Tilsæt kålen, læg låg på og damp, til kålen er faldet sammen.
  • Tilsæt bouillon, salt og peber, og lad retten simre ved svag varme i 20-30 min.
  • Smag til evt. tilsæt mere karry alt efter hvor mild den er, og vend hakket persille i inden servering.

Spis retten med ris eller hvidløgsflûtes.

Kilde: God mad, let at lave.

Print Friendly, PDF & Email