Frisk rødkålssalat med appelsin og mandel

Ingredienser (8 personer):

  • ¼ rødkål (ca. 500 g befriet for yderblade og stok)
  • 3 spsk. kirsebæreddike
  • 50 g smuttede mandler
  • 2 små appelsiner
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • 75 g rosiner eller tørrede tranebær
  • salt og peber


Fremgangsmåde:

Snit kålen i helt tynde strimler og vend den med kirsebæreddiken. Krydr med salt. Lad rødkålen trække med eddiken i et par timer. Rist mandlerne ved svag varme i ovnen eller på en pande, til de netop begynder at ændre farve. Skær dem i aflange splinter. Skær top og bund af appelsinerne og stil dem på spækbrættet med skærefladen nedad. Skær skrællen af og skær frugtkødet fri mellem hinderne. Bland honning og olie sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Vend rødkål, appelsiner, mandler og rosiner sammen. Vend dressingen i og smag til med salt og peber.

Kilde: meyersmad.dk

Print Friendly, PDF & Email