Klassiske frikadeller

Ingredienser (10 personer, ca. 35 frikadeller):

  • 1 kg hakket kalv/flæsk
  • 3,5 tsk salt
  • Peber
  • 10 spsk hvedemel (rasp eller glutenfri rasp kan bruges i stedet)
  • 2 store eller 3 små æg
  • 2 store eller 3 små løg, fint hakket/blendet
  • 6 dl god bouillon (mælk kan bruges i stedet)
  • Til stegning: 5 spsk smør og 5 spsk olie. 

Fremgangsmåde:

  1. Fars: Kødet røres med salt. Når farsen røres godt med salt, ændres kødets karakter og kødet binder bedre bouillonen. 
  2. Rør mel/rasp i. Krydr med peber. Tilsæt æg. 
  3. Rør godt og længe. Tilsæt derefter lidt af bouillonen. Rør. Tilsæt løg. Tilsæt mere bouillon indtil farsen bliver smidig, men ikke flydende. 
  4. Lad farsen hvile på køl ca. 30 minutter. 
  5. Frikadeller: Lad smør og olie blive gyldent på stegepande. Skru lidt ned og sæt 12-15 aflange frikadeller af farsen på panden. Form frikadellerne med en ske i hånden. Dyp skeen i det barme fedtstof mellem hver. 
  6. Steg frikadellerne ved middelstærk varme ca. 5 minutter på hver side. Tryk på frikadellerne. Frikadellerne er gennemstegte, når saften, der pibler op, er klar. 

Server eventuelt med klassisk kartoffelmos til. Spæd gerne til med knoldselleri i mosen, for at få lidt grøntsager i ungerne.

Kilde: Hjemmet

Print Friendly, PDF & Email