Havregrynskager med luftig smørcreme

Altid gode – også til glutenallergikere. Og mælkeallergikere. Erstat blot hvedemel med f.eks. mandelmel eller havremel, og smør med margarine.

Ingredienser:

  • 75 g smør
  • 1/2 vaniljestang
  • 125 g rørsukker (eller 100 g rørsukker og 25 g muscovado)
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 1/2 spsk hvedemel
  • 125 g havregryn

Smørcreme:

  • 1/2 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl vand
  • 125 g blødt smør, stuetemperatur
  • 1 æggeblomme
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Kom smør i en gryde og smelt det ved middelhøj varm. Mens smøret smelter, flækkes vaniljestangen på langs og vaniljekornene skrabes ud og blandes med sukker.

Rør havregryn, mel, og bagepulver godt sammen.

Så snart smøret er smeltet tages det af varmen, og først røres æg og sukker i og dernæst havregrynsblandingen. Kom dejen på en bageplade med en spiseske i runde kugler – dejen flyder ud når de bliver bagt. Portionen passer til at der er 3 x 3 på pladen.

Bag i 8-12 minutter ved 175 grader varmluft – eller til de er brune i kanten.

Lad havregrynskagerne køle af.

Smørcreme:

Flæk den anden halvdel af vaniljestangen og kom rør vaniljekornene fra den sammen med sukkeret. Kom sukker med vanilje og vand i en gryde og kog op, lad det koge til sukkeret smelter helt. Lad det køle ned til stuetemperatur. Pisk smør og æggeblomme luftigt i en skål, hæld sukkersiruppen i blandingen, mens der fortsat piskes kraftigt indtil cremen er blød og ensartet.

Pensl havregrynskagerne med tempereret chokolade, lad det størkne og saml dem derefter med smørcreme.

Prøv også at komme lidt revet appelsinskal i havregrynene, inden dejen røres sammen.

Kilde: Valdemarsro.dk

Print Friendly, PDF & Email