Granita di caffè

En varm sommerdag hjemme på terrassen. Heden er næsten ulidelig. Tankerne flyver til en parallel varm dag i Rom. Stedet er Piazza della Rotondo. Besøget i Pantheon er vel overstået. Udenfor – væk fra de årtusinde gamle vægges beskyttelse – rammes jeg af en mur af varme. Eneste overlevelseschance nu er den nærliggende, legendariske café: La Casa del Caffé Tazza D’oro. Her bestilles en granita de café con panna. Mmmm….

I opskriften herunder er flødeskum (panna) udeladt. Tilsæt evt. selv efter smag og behag. I Rom på ovennævnte café doseres flødeskum i bunden af et glas, herover granita som toppes med endnu et lag flødeskum.

Ingredienser:

  • 1 skud espresso
  • 3 tsk sukker
  • Knust is til et glas

Fremgangsmåde:

Ingredienserne blendes til massen er jævn. Serveres straks i glasset med en teske.

Skal du have en mere fyldig (og ægte!) granita, skal du først fryse shots med espresso og bruge dem i stedet for isterninger.

Print Friendly, PDF & Email