Et hurtigt smut til Mellemøstens køkken kan nemt lade sig gøre med denne opskrift. Hummus bruges som dip til forretter eller smøres direkte på nybagte, varme fladbrød – eller i pitabrød med masser af bredbladet persille.
Ingredienser:
- 240 g kikærter, svarende til en dåse kikærter
- 2 fed hvidløg (vær varsom med mængden)
- 3 spsk olivenolie
- 1 citron, saften herfra
- 1 tsk spidskommen, stødt
- 1 spsk tahin, gerne lys
- 1/2 tsk cayenne peber
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 3 spsk koldt vand + evt 1-2 isterninger
Fremgangsmåde:
Bruger du kikærter fra dåse, så skylles de blot grundigt.
Hvis du bruger tørrede kikærter, så skal de først iblødsættes og koges efter anvisning på emballagen.
Derefter gør du følgende uanset, om hvilke kikærter der er brugt :
Blend grundigt alle ingredienser sammen.
Tilsæt evt lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet. Humus må endelig ikke være tør.
Smag til med citron, salt, evt mere olie og evt en lille knivspids karry.
Tip til variation
lidt karry, koriander, paprika – gerne røget – er også skønt i humus
Kilde: Valdemarsro.