Pad thai

En tur til Thailand… eller blot en tur i køkkenet.

Ingredienser:

200-300 g. andebryst
1 peberfrugt
2 løg
4 gulerødder
1/2 broccoli
1/2 spidskål
300 g. risnudler
Lidt olie
3 æg


Sauce:
3 spsk Shoyu – japansk sojasauce
4 spsk citronsaft
2 spsk riseddike (eller hvidvinseddike)
1 knsp chilipulver
Revet ingefær (af ca. 2 cm ingefær)
3 fed hvidløg
Saft af en lime


Topping:
5 forårsløg
1 håndfuld friske koriander
1 håndfuld hakkede hasselnødder

Fremgangsmåde:

Andebryst skæres i strimler og steges på en pande/wok

Grøntsagerne skæres strimler. Steges med et par minutter. Hæld det stegte andebryst og grøntsager op i en tallerken.

​Saucen blandes i en skål.

Kog nudlerne i letsaltet vand. Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand.

Steg de skyllede nudler et par minutter i lidt olie ved medium varme og tilsæt saucen.

Slå de tre æg ud i en skål og pisk sammen. Hæld æggemassen på den ene side af panden og mix så nudlerne bliver klistrede (panden må ikke være så varm, at æggene bliver til røræg).

Tilsæt de stegte grøntsager og andebryst.

Top med finthakket forårsløg, koriander, limesaft og hakkede hasselnødder.

Kilde: Bichel https://www.bichel.dk/opskrift/pad-thai-med-and

Print Friendly, PDF & Email