Langtidsstegt svinekam

I dag er en rigtig efterårsdag, og tankerne går i retning mod noget solid kost, som kan lune godt i det lille hjem (og maven…). Konklusionen blev: Svinekam. Tilbehøret kan jo selv vælges efter årstidens variationer af grønt.

Ingredienser
1 svinekam med svær – størrelse alt efter, hvor mange der skal spise med.
Peber, salt

Sovs:
30 g smør
4 spsk mel
stegesky fra stegen
kulør

Fremgangsmåde
Flæskestegen lægges i en bradepande med vand med sværen nedad. Stegen saltes og pebres på bunden og sættes i oven ved 125 grader i 1 time.

Stegen vendes og sværene drysses godt med salt. Stegen sættes tilbage i ovnen og steger nu i 2 timer yderligere. – Der spædes til med vand. Hvis det fordamper, der skal jo gerne være noget til sovsen.

En halv time inden stegen er færdig, hældes stegeskyen fra i en skål.

Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes og der laves en melbolle. Melbollen spædes op med stegeskyen – husk at tage fedtet fra – det lægger sig oven på stegeskyen. Når sovsen har den rigtige tykkelse smages den til og der tilsættes kulør indtil den har den rigtige farve.

De sidste 10 minutter inden stegen er færdig tændes der for grillen og flæskesværene popper op og bliver dejlige luftige og sprøde – husk at de ikke skal blive sorte.

Stegen serveres med sovs, katofler, og tilbehør/grønt efter eget valg.

Kilde
Olgas mad

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *