Nøddekage (glutenfri)

Farmors nøddekage med creme og frugt. En dejlig dessertkage, der godt kan laves dagen i forvejen og som siges at blive endnu bedre ved at stå koldt, dækket med creme (eller flødeskum), i et døgn.

Ingredienser:

Creme:

  • 2 dl piskefløde
  • 3 spsk. cremefraiche
  • 40 g flormelis
  • 2 tsk. vanillesukker

Røres sammen.

Lagkagebund:

  • 200 g nødder, f.eks. hasselnødder eller mandler.
  • 200 g sukker.
  • 3 store æg.
  • Smør til formen.
  • Springform (22-26 cm i diameter).
  • 75 g bitter chokolade eller frugt til pynt.

Fremgangsmåde:

Smør en springform på siderne og klip et stykke bagepapir til i bundens størrelse. Smør også papiret, læg det på bunden og luk formen. Tænd for ovnen (200 grader – hvis du bager dobbelt portion i flere lag, så 180 grader varmluft).

Nødderne hakkes fint i blender.

Pisk de hele æg og sukker sammen til massen er hvid og luftig. Tilsæt de revne nødder og bland alt med let hånd.

Kom massen i den forberedte form og bag kagen midt i ovnen i ca. 35 minutter. Hvis du bager dobbelt portion ved varmluft, så giv kagerne 5 minutter ekstra.

Tag kagen ud af formen, vend den om på et fad og træk forsigtigt papiret af. Smør creme (eller flødeskum) på den kolde kages top og evt. sider. Riv bitter chokolade over eller top med frugt.

Kilde: Gammelt ugeblad.

Nøddekage