Tuncreme (variant til vitello tonnato)

En dag hvor aftensmaden var glemt i planlægningen og syge børn opstod denne tuncreme ud fra nærmest ingenting. Der var ingen kød i køl- eller fryser. Men der var følgende:

Ingredienser
– 25 g kapers
– 160 g tun (i olivenolie)
– 1 bundt persille
– 1/2 fennikel
– 1/4 fed hvidløg
– 1 pænt skvæt god olivenolie
– 1 citron el. lime
Peber og salt

Fremgangsmåde
Kapers, tun (inkl. olie), persille, fennikel, hvidløg blendes efter behag. Tilsæt ad små omgange et skvæt olivenolie indtil blandingen bliver mayonnaise-agtig. Smag til med salt og peber. Når du er tilfreds squeezer du saften fra 1/2 lime eller 1/4 citron over blandingen og rører saften blidt rundt med en ske.

Lad trække køligt mindst en times tid.

Server med godt brød, spaghetti – eller sågar kogte kartofler.

Kapers giver kant, fennikel en behagelig fylde og lethed i kombination med den lidt fede tunsmag og lime giver prikken over i’et.

Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email