Nem og forholdsvis billig aftensmad.
Ingredienser, 5 personer:
- 5 tomater, grofthakket.
- 2 bundter hele asparges, skåret i stykker af 2-3 cm.
- 1 mørbrad af gris. Kan erstattes af svinefilet eller 2-3 stk. kyllingebryst.
- 1 bakke brune champignon, skåret i skiver.
- Piskefløde, maks 2,5 dl.
- 2 spsk allroundkrydderi, gerne spicet lidt op af stærk paprika eller chili.
- 4-500 g jasminris
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 gr. C varmluft. Skyl ris. Skyl grøntsager.
Skær tomat i grove tern. Skær den træede ende af asparges og skær dem i stykker.
Varm olie på en pande. Brun kødet 1-2 minutter på alle sider. Brun eventuelt champignon sammen med kødet.
Læg svampe, tomater og asparges i et ovnfast fad. Hæld fløde oversamt 1-2 dl vand. Krydr med allroundkrydderi, salt og peber.
Læg kødet ovenpå. Bag fadet i ovne ca 18-20 minutter til kødet er gennemstegt.
Imens fadet er i ovnen, kommes ris i en gryde med rigeligt kogende, letsaltet vand og koges ved svag varme i ca. 12 minutter. Overskydende vand hældes fra.
Skær kødet i tynde skiver. Server ris toppet med grøntsager og kød. Hæld sovs over.
Kilde: Inspiration fra Aarstiderne.com