Ingredienser:
- 500 g hakker kalv/flæsk
- 200 g hakket okse, kan være mere
- 1 revet løg
- 2 dl havregryn
- 1-2 æg
- Herbes de Provence, timian
- Salt/peber
170 grader varmluft, 35 minutter
Ingredienser:
170 grader varmluft, 35 minutter
Familiebaseret opskrift. Til en bradepande i bagepladestørrelse skal der laves dobbeltportion. Kagen er velegnet til frysning.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes grundig til æggesnaps. Alle tørvarer blandes i melet. Squash, melblanding og nødder vendes/røres i, og dejen hældes i en bradepande el. lign.
Bagetid 45 min. ved en ovntemperatur på 180 – 200 °C.
Evt. pynt: 200 g (svarer til en stor bradepande) god mørk chokolade hakkes groft og drysses over kagen, når den kommer ud af ovnen – og fordeles med nænsom hånd over kagen, når det er smeltet.
Ualmindelig god fornøjelse 🙂
Kilde: Kollega hos Miljøstyrelsen “fra svigermor Bodil“.
God opskrift fra farmor.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Opløs potasken i vandet.
Margarine, sirup og sukker varmes i en gryde til blandingen når kogepunktet. Den opløste potaske røges i og blandingen stilles til afkøling.
Når massen er blevet lun, blandes de øvrige ingredienser i og der røres rundt. Dejen æltes godt igennem. Hvis massen er blød, så stil den i fryseren, evt. natten over.
Tril dejen i tykke stænger. Stop dejen på køl, hvis den ikke har været det endnu.
Efter et døgns tid på køl skæres dejen i tynde skiver, ca. 2-3 mm. Småkagerne bages på varmluft 10-15 minutter ved 170 grader varmluft.
Kilde: Inspiration fra Helsebixen.
Jeg husker ikke den præcise opskrift, men hovedingredienserne omfatter frisk dild, finthakket syrligt æble og fedtegrever. Rør godt sammen og smag til med salt og peber. Og eventuelt eddike og sukker. Bruges til frokostbordet.
Super god til røget eller gravad laks, eller blot en alternativ dressing til frokost- eller julebordet.
Ingredienser (1 dl):
Fremgangsmåde:
Kom sennep, brun farin og hvidvinseddike i en skål og række sammen.
Tilsæt olivenolie lidt ad gangen og rør godt efter hver tilsætning. Olien skal røres sammen med sennepsblandingen til en cremet dressing. Undgå at tilsætte al olivenolie på en gang, da dressingen kan skille.
Rør dild i dressingen. Smag til med salt og peber. Smag eventuelt også til med ekstra sukker, sennep eller eddike – efter smag.
Kilde: https://madenimitliv.dk/raevesauce/
Rosenkål er lækre og kan blive både sprøde og brunede – bare se her!
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Befri rosenkål for de yderste blade og det nederste af stolen. Skær rosenkål i halve. Læg rosenkål i et ovnfast fad og vend dem med en god olivenolie. Drys med salt. Bag dem i ovn ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter. Tag ud, drys med friskrevet parmesan og groft kværnet peber. Server.
Den bedste – sovs og sprød svær.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 210 grader.
Hæld 1,5 liter kogende kyllingefond i en bradepande. Læg kamstegen med sværen nedad i bradepanden. Lad stå på køkkenbordet i 30-45 minutter. I mellemtiden klargøres grøntsager og kartofler. Vend stegen og salt sværen rigeligt. Sørg for at gnide salt godt ned mellem sværene – saltet trækker vand ud fra sværen, som bliver ekstra sprød.
Hæld ca 1 liter ekstra vand i bradepanden. Tilføj løg, hvidløg, gulerod, persillerod, peberkorn samt timian. Læg stegen på en rist over væsken i bradepanden og stil i ovnen.
Steges ved 210 grader i ca 1 time og 10 minutter. Tjek nu sværen. Hvis sværen ser ud til at blive sprød ved ca en halv time mere i ovnen, så fortsæt stegningen uændret. Hvis du tvivler på om sværen når at blive sprød, så fastholdes temperaturen, men der skiftes til varmluft.
Steg videre til maksimalt samlet ca 1 time og 50 minutter i ovnen. Sluk ovnen. Lad stegen stå ca 10 min. Eller tag stegen ud – det afhænger af hvordan sværen ser ud. Lad stegen stå mindst 10 minutter på køkkenbordet, før du skærer stegen ud.
Si grøntsager fra fonden. Skim fedt fra. Kog væsken op. Smag til med ekstra bouillon hvis nødvendigt. Tilsæt Maizena med koldt vand indtil sovsen har den rigtige konsistens. Tilsæt fløde, ca 1/4 liter, måske mere.
Server med hvide og brunede kartofler, franske kartofler og rødkål.
Altid lækkert som snack.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
Hæld vand, salt og lakridspulver på en pande og lad det koge op. Pisk imens, så evt. lakridsklumper fjernes. Tilsæt mandlerne til panden og rør rundt indtil vandet er fordampet.
Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen i ca. 20 minutter. Rør evt. undervejs.
Tag ud og afkøl. Drys evt. lidt ekstra lakridspulver, ryst sammen. Opbevar i lufttæt glas.
Skær svær i enkeltstykker. Koges i 15 minutter. Dryp af. Læg stykker i bradepande. Drys med salt. Bages i ovn i 30 minutter ved 200 grader C.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Brug bagekartofler, 1 stk. pr. person.
Skær kartoflerne i tynde, ensartede både. Fordel kartoffelbåde på bagepladen i ét lag. Vend kartoflerne med rigelige mængder god olivenolie, så olien er jævnt fordelt. Drys med groft salt eller flagesalt. Krydr med sort peber. Pluk en stilk rosmarin over.
Bag kartofler i ovnen i 20-25 minutter til de er gyldne og sprøde.