Frittata med frisk gedeost, squash og wasabina

Vask en squash, halver den på langs og skær den herefter i skiver. Steg dem i olivenolie til de er gyldne og møre. Krydr med salt og friskkværnet peber og tag dem af varmen.

Varm ovnen op til 175 grader. Pisk 4 æg og 2 dl sødmælk sammen, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld olie på en ovnfast pande, varm den op og hæld æggemassen på. Rør i massen de første par minutter og lad den herefter sætte sig, så du får en fin omelet.

Drys den stegte squash over sammen med 100 g frisk gedeost smuldret i mindre stykker. Stil panden i den varme ovn og tænd for grillfunktionen. Lad frittataen grille gylden i 5-7 minutter.

Drys med finthakket wasabina, og spis med godt surdejsbrød til. I stedet for wasabina kan også bruges en groftrevet, bitter salat, f.eks. radicchio.

Kilde: Aarstiderne.com

Stegte bitre salater med sauce verde

Udblød ca 400 g brød i vand. Blend 6 ansjoser, 2 spsk. kapers og 2 fed hvidløg sammen med 1 spsk. olivenolie. Tilsæt et bundt frisk basilikum, nogle stilke mynte og persille og en smule estragon, og blend til en fin puré. Tilsæt derefter 1 spsk. dijonsennep, 2 spsk. citronsaft og det udblødte brød, som er krammet fri for væske. Smag sauce verden til med salt og peber.

Skyl og skær forskellige bitre salater i grove stykker og mariner dem i olivenolie, salt og peber. Grill dem på en varm grillpande i ca. 1-2 minutter. De skal have striber, men ikke nå at blive bløde.

Anret de varme grillede salater med sauce verde, citron og en skive godt brød.

Kilde: Aarstiderne.com