Gratineret penne a la bolognese

Relativ hurtig aftensmad, der falder i alles smag.

Ingredienser:

  • 1 rødløg (1/2 finthakket, 1/2 tyndt skåret)
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 squash (1/2 revet, 1/2 skåret i 1 cm skiver)
  • 1 aubergine (1/2 revet, 1/2 skåret i 1 cm skiver)
  • 4-500 gram hk. oksekød
  • 1 flaske mosede tomater, ca. 1/2 liter
  • 500 gram pasta penne
  • 1 bakke cherrytomater
  • 1 mozzarella
  • Check selv at du har olivenolie, dijonsennep, honning, eddike (evt. æbleeddike)

Fremgangsmåde:

Kog pasta. Imens tændes ovnen på 250 grader og grøntsager skylles og klargøres.

Sauter hakkede løg og hvidløg med revet squash og aubergine i en god portion olivenolie. Kom kødet i og lad brune. Hæld mosede tomater over og lad simre i 10-12 minutter. Smag til med salt og peber.

Imens lader du de skivede grøntsager bage på en bageplade i den varme ovn. Stænk med olie og drys med salt inden det kommer i ovnen. Steg dem møre og gyldne, ca. 10 minutter.

Dræn vand fra pasta og hæld pastaen i et ovnfast fad. Top med kødsovs og brud af mozzarella. Kom fadet i den varme ovn ca. 6-8 minutter til osten er smeltet.

Rør en dressing af 2 tsk. dijonsennep, 1 tsk. honning, 2-3 spsk. eddike, 2-3 spsk. olivenolie. Krydr med salt og peber. Vend ovnstegte grøntsager med friske tomater, løg og dressing.

Kilde: aarstiderne.com