Grillet kylling med kold bearnaisesauce

Til madplan.

Ingredienser (5 personer)

  • 5 stk Kyllingebryst
  • 1 bdt. Asparges
  • 5 stk. Rød peberfrugt
  • Gnavegrønt
  • 1 brev knorr bearnaisesauce
  • 300 ml creme fraiche
  • Kartofler

Fremgangsmåde

Skræl og kog kartoflerne ca 12-14 min. Sluk og lad dem trække indtil maden stilles på bordet.

Skyl og skær gnavegrønt.

Krydr kyllingen med salt og peber. Knæk asparges på midten og smid bundene ud

Skær rød peber og løg i store grove stykker og vend grøntsagerne i olie og krydr med salt og peber

Grill kyllingen på grillen eller på en grillpande sammen med asparges, rød peber og løg. Kyllingebryst grilles normalt 5-7 min. på hver side.

Rør brevet med Knorr Béarnaise sammen med creme fraiché, så du får en kold béarnaise dip.

Servér grillet kylling med grillede grøntsager, kartofler og en kold Knorr Béarnaisesauce dip + gnavegrønt.

Hummus

Et hurtigt smut til Mellemøstens køkken kan nemt lade sig gøre med denne opskrift. Hummus bruges som dip til forretter eller smøres direkte på nybagte, varme fladbrød – eller i pitabrød med masser af bredbladet persille.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Bruger du kikærter fra dåse, så skylles de blot grundigt.
Hvis du bruger tørrede kikærter, så skal de først iblødsættes og koges efter anvisning på emballagen.
Derefter gør du følgende uanset, om hvilke kikærter der er brugt :

Blend grundigt alle ingredienser sammen.
Tilsæt evt lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet. Humus må endelig ikke være tør.

Smag til med citron, salt, evt mere olie og evt en lille knivspids karry.

Tip til variation
lidt karry, koriander, paprika – gerne røget – er også skønt i humus

Kilde: Valdemarsro.