Frittata med frisk gedeost, squash og wasabina

Vask en squash, halver den på langs og skær den herefter i skiver. Steg dem i olivenolie til de er gyldne og møre. Krydr med salt og friskkværnet peber og tag dem af varmen.

Varm ovnen op til 175 grader. Pisk 4 æg og 2 dl sødmælk sammen, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld olie på en ovnfast pande, varm den op og hæld æggemassen på. Rør i massen de første par minutter og lad den herefter sætte sig, så du får en fin omelet. Skal du lave en stor portion? Se tip nederst på siden.

Drys den stegte squash over sammen med 100 g frisk gedeost smuldret i mindre stykker. Stil panden i den varme ovn og tænd for grillfunktionen. Lad frittataen grille gylden i 5-7 minutter.

Drys med finthakket wasabina, og spis med godt surdejsbrød til. I stedet for wasabina kan også bruges en groftrevet, bitter salat, f.eks. radicchio.

Tip: Skal du lave en stor portion, f.eks. til buffet til vejfesten? Tænd ovnen på 200 grader. Find den store Ikea-bradepande med høj kant. Slå 15 æg ud i en skål, pisk let. Tilsæt 2,5 dl piskefløde, 1,5 tsk. bagepulver (med top), salt og friskkværnet peber. Pisk æggemassen luftig med en elpisker. Hæld æggemassen i bradepanden og stil i ovnen i 30 minutter. Følg herefter afsnittet herover (squash og gedeost på – herefter i ovn på grill).

Kilde: Aarstiderne.com