Rødbedesalat med vinaigrette

Tilbehør:

1,5 kg rødbeder

Vinaigrette:

2 dl god olivenolie

  • 2 dl god olivenolie
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk sennep
  • 0,25 dl hvidvins- eller æbleeddike
  • 0,5 rødløg, finthakket
  • Salt, peber

Skræl og riv rødbeder.

Rør vinaigrette sammen til en tyktflydende masse. Bland rødbeder og vinaigrette.

Bagte gulerødder med pesto

Gnub eller skræl gulerødderne. Vend dem med olivenolie og drys med flagesalt. Bag i ovn i 30 minutter ved 200-220 grader. Gulerødderne må gerne få lidt stegeskorpe.

Lav en hjemmerørt pesto, som blendes med hvidløg. Alternativt brug en god købt pesto og blend den kort med 1-2 fed hvidløg og et gavmildt drys cashewnødder. Vend pesto med de færdigbagte gulerødder før servering.