Strandsnegle

Opskrift på alm. strandsnegle:

Et skiveskåret løg sauteres i olivenolie i en gryde. 2 kg vaskede strandsnegle med hus kommes i gryden sammen med forårsløg, dild og pepper. Sneglene dækkes med hvidvin og vand (halvt af hver). Kog sneglene i 3-4 minutter. 

Når sneglene er kogt, lirkes de ud af huset med en tandstikker og spises sammen med brød. Serveres i et højt glas med en ske. Resten opbevares i køleskab. 

Velbekomme!

Kilde:

En tapasbar i Sevilla

Saltede citroner

Citroner er en uundværlig ingrediens i de fleste køkkener. Hav gerne i dit køleskab altid et glas marrokanske saltede citroner – en fantastisk smagsgiver til gryderetter, der mangler salt og syre. Man kan bruge hele citronen, der helt fintskåret også er god i en frisk salat.
Ingredienser:

1 kg citroner

10 g peberkorn

35 g salt

Fremgangsmåde:

Vask citronerne grundigt. Skær citronerne i kvarte, men uden at skære helt igennem. De skal hænge sammen i den ene ende. Kom peberkornene i bunden af et patentglas. Fyld citronerne i glasset en ad gangen, og drys hver enkelt med salt.
Mas dem godt ned i glasset, så de afgiver saft, og der bliver mere plads. Bliv ved med at fylde på, til glasset er fyldt, og citronerne er dækket af deres egen saft. Lad citronerne fermentere i omkring 3 uger (husk at åbne glasset hver dag), inden de kommer på køl og er klar til at blive spist.

Kilde:

Aarstiderne.