Tomatsovs med krydrede kødboller

Polpette al pomodore. Eller Lady og vagabonden. Klassisk italiensk ret som fås i utallige variationer. Denne er enkel og hurtig. Husk – italienere spiser ikke kødboller med pasta. Denne ret bør spises med ristet brød stænket med olivenolie. Men som dansker går pasta bestemt an.

Ingredienser:

  • 2 ds. hakkede tomater
  • 1 løg
  • 1-2 spsk. løgchutney (kan erstattes med tomatchutney eller mangochutney – skal bringe sødme og styrke til kødbollerne)
  • 200 gr. hakket svinekød
  • 200 gr. hakket oksekød (brug gerne op til 2/3 oksekød)
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. chiliflager (eller nogle hele, tørrede peperoncini)
  • Fennikelfrø, knust
  • Oregano, frisk, hakket
  • Æblecidereddike
  • Sukker

Fremgangsmåde:

Bland hakket kød og chutney i en stor skål. Brug fingrene og ælt godt. Farsen kan varieres i uendeligheder – prøv dig frem med krydderier eller hvidløg, hvis du vil have mere power. Form farsen til boller i golfbolde-størrelse.

Steg kødbollerne i 8 min. for at give dem stegeskorpe. Sørg for at stege dem jævnt – det holder på saften.

Krydr bollerne med salt og drys dem med chiliflager. Hæld hakkede tomater ved og skru ned for varmen. Tilsæt eventuelt frisk basilikum eller salvie. Smag evt. til med et skvæt eddike og lidt sukker. Lad sovsen simre i 25 minutter. Server med grillet brød eller pasta.

Kilde: Ginos italienske fristelser (Bologna og Verona).

Prøv også https://blog.in-italia.dk/polpette-al-pomodoro-koedboller-i-tomat/