Kold kartoffelsalat med vinaigrette og rødløg

Lækker sommerlig tilbehør. Krydderurter kan varieres efter smag, behag og årstid. Prøv også sammen med asparges og nye ærter.

Ingredienser (4 personer):

1 kg nye kartofler, vaskede. Kan erstattes med pasta.
1 lille rødløg, tyndtskåret.
1 håndfuld hakket persille
evt. forårsløg, basilikum eller andre krydderurter

Vinaigrette:

Lav evt. dobbelt portion.

2 spsk hvidvinseddike
2 tsk dijonsennep (eller anden sennep)
4-5 spsk olivenolie
salt, peber
Evt. hvidløg
smag evt. til med honning

Fremgangsmåde:

Skyl og vask kartoflerne. Kog efter anvisning, og gerne med skræl. Hæld vandet fra og lad kartoflerne damptørre og køle helt af. Skær i 3-4 mm tykke skiver.

Rør rør vinaigretten sammen – den skal være tyktflydende. Rør rødløg og persille i vinaigretten.

Bland kartofler og vinaigrette. Stil kartoffelsalaten på køl indtil servering.

Kilde: Frit efter Kantinen på amtsgården.

Print Friendly, PDF & Email