Gris med ris

Nem og forholdsvis billig aftensmad.

Ingredienser, 5 personer:

  • 5 tomater, grofthakket.
  • 2 bundter hele asparges, skåret i stykker af 2-3 cm.
  • 1 mørbrad af gris. Kan erstattes af svinefilet eller 2-3 stk. kyllingebryst.
  • 1 bakke brune champignon, skåret i skiver.
  • Piskefløde, maks 2,5 dl.
  • 2 spsk allroundkrydderi, gerne spicet lidt op af stærk paprika eller chili.
  • 4-500 g jasminris

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 gr. C varmluft. Skyl ris. Skyl grøntsager.

Skær tomat i grove tern. Skær den træede ende af asparges og skær dem i stykker.

Varm olie på en pande. Brun kødet 1-2 minutter på alle sider. Brun eventuelt champignon sammen med kødet.

Læg svampe, tomater og asparges i et ovnfast fad. Hæld fløde oversamt 1-2 dl vand. Krydr med allroundkrydderi, salt og peber.

Læg kødet ovenpå. Bag fadet i ovne ca 18-20 minutter til kødet er gennemstegt.

Imens fadet er i ovnen, kommes ris i en gryde med rigeligt kogende, letsaltet vand og koges ved svag varme i ca. 12 minutter. Overskydende vand hældes fra.

Skær kødet i tynde skiver. Server ris toppet med grøntsager og kød. Hæld sovs over.

Kilde: Inspiration fra Aarstiderne.com