De fleste kan lide mad med sprød skorpe…
Ingredienser (5 personer):
- Kartofler 1,5 kg, skåret i både
- Gulerødder, 1 kg, evt. 1 agurk, som gnavegrønt
- Ærter, frost, ca. 3-400 g
- 1 fed hvidløg
- 1 citron
- Yoghurt naturel, 1,5 dl. Kan evt. erstattes med mayonnaise ca. 1 dl.
- Torsk uden skind, eller anden torskefisk, f.eks. sej
- Mel, æg og rasp (evt. pankorasp) til panering. Glutenfri havremel og ris-rasp fås i Rema1000.
- Olivenolie
- Salt, peber
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Sæt vand over til ærter. Skyl grøntsager.
Skær gulerødder i stave og put i en skål til servering.
Kog ærter ca 3 minutter i letsaltet vand. Gem lidt kogevand og kasser resten af kogevandet. Pres hvidløg og blend sammen med ærter, saften af 1/2 til 1 citron, et squish olivenolie, yoghurt. Smag ærtepestoen til med salt og peber. Er pestoen for tør, så bland lidt af kogevandet fra ærterne i.
Kom kartoflerne på en bageplade, drys med salt, bag ca. 30 minutter.
Fjern evt. ben fra fisken. Skær fisken i aflange stykker.
Kom mel i én skål, æg i en anden, rasp i en tredje. Smag skålen med mel til med salt og peber og evt. cayennepeber. Vend først fisken med mel, så med æg, dernæst med rasp.
Varm en god mængde olie på en pande ved middelvarme. Steg fiskestykkerne gyldne, ca. 3-4 minutter på hver side.
Anret fisk med ovnkartofler, ærtepesto, remoulade og snackgrønt.
Kilde: Inspiration fra Aarstiderne.com